Хo’oпoнoпoнo е най-доброто нещо, което можете да направите

 

За древните хавайци, всеки проблем започва с мисълта. Не обаче самата мисъл е проблемът. Проблемът е, че някои от нашите мисли са свързани с болезнени спомени, свързани с определени  хора, места, предмети, ситуации и др.

Всяко наше преживяване от самото начало на Сътворението остава като спомен, като мисловна форма, записана в нашето етерно тяло, в унихипили (подсъзнание, вътрешното дете, банката със спомени). То свързва дадено събитие, място или човек, когото срещаме в сегашно време

с нещо, което се е случило в миналото. Когато това се случи, се активират (необясними логично) емоции – симпатия, раздразнение, непоносимост, тъга, гняв – създава се стрес.

Интелектът (съзнанието) не може да реши проблема, защото интелектът може само да управлява, не и да поправя.

 Но съзнателно интелектът може да поиска прошка. Истинската работа на интелекта е да инициира изчистването (поправянето на грешката). Как? Като направи взаимна прошка, извършвайки процеса Хo’oпoнoпoнo в цялата му последователност (от писането до дишането и късането на листа).

 Първото нещо, което Хo’oпoнoпoнo прави е пречистване на тази токсична енергия, която ни свързва. И се случва нещо прекрасно! Тази енергия не само се пречиства и неутрализира, тя се превръща в Светлина. Създава се празно пространство, което се изпълва със Светлина – Божие благословение (на хавайски език Хo’oмана). Божието благословение се спуска мигновено, в мига на искане на прошката.

Когато практикуваме Хo’oпoнoпoнo, не е необходимо да знаем причината за грешката (за нашата необяснима неприязън към някого, за лошото отношения на колегите към нас). Единственото нещо, което трябва да правим е да наблюдаваме себе си и проблема и вписвайки го на лист, да го включим в нашата молба за изчистване, (освобождаване).

Хo’oпoнoпoнo е огромен подарък за човечеството и ни учи как по всяко време можем да поискаме изчистване на грешките в мислите, думите и делата ни. Този процес води до освобождаване.

Хo’oпoнoпoнo е най-доброто нещо, което можете да направите за себе си и семейството, децата си, обкръжението си: да се освободите от всичко, което не е Любов, от това, което не сте Вие. Проблеми, омраза, тъга, болести, непоносимост, раздразнение, гняв  – това не сте Вие. Това са стари отрови от спомени, скрити в подсъзнанието, съпоставими със старите грамофонни плочи,  които възпроизвеждат болка и страдание отново и отново.

 Хo’oпoнoпoнo е процес, който освобождава Аз-а (човека) от това страдание, но също така му позволява да стане отново това, което е било от самото начало на неговото създаване – отражение на Любовта и Светлината.

Из учебника „Коронацията на съзнанието – Божествената помощ на Твореца чрез Хo’oпoнoпoнo на Моррна Симеона. Начален курс и курс за напреднали“.

За повече информация: http://hooponoponopraktika.com/2021/05/25/morna-book/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.